Hvordan bruges klimadata til at fremtidssikre Danmark? Det skal du sammen med dine gymnasieelever undersøge i dette forløb i samarbejde med Klimatorium.
Forløbet begynder med et besøg hos Klimatorium i Lemvig. Her vil medarbejdere præsentere en række eksempler på, hvordan Klimatorium i samarbejde med universiteter og virksomheder bruger klimadata til at forebygge oversvømmelser i fremtiden. Ved besøget ser eleverne udendørs eksempler på klimatilpasningsløsninger, f.eks. permeabel asfalt og reflektorer, der via satellitter bruges til at overvåge jordhævning og –sænkninger. Indenfor hører eleverne oplæg om klimaforandringer og klimadata, hvorefter eleverne arbejder med opgaver i programmer som Skalgo og DMI’s Klimaatlas. Det er muligt, at der kan laves et forløb, hvor eleverne kommer til at præsentere løsningsforslag for fagfolk fra Klimatorium.
Kernestof
Karrierelæring
- Eleverne opnår viden om og forståelse for fagenes rolle i videreuddannelse, erhverv og samfundsliv.
- Eleverne reflekterer over deres egne muligheder og interesser i forhold til deres personlige udvikling samt fremtidige uddannelse og karriere.
Om samarbejdet
Forløbet er et samarbejde med en virksomhed. Samarbejdet foregår efter en model med syv faser, som alle er fleksible og kan tilpasses individuelle læreplaner og ønsker. Tidsrammen aftaler du sammen med virksomheden og Naturvidenskabernes Hus.
Læs mere: Model for samarbejde
Stockholm Junior Water Prize Challenge
Eleverne kan indsende deres løsninger til Stockholm Junior Water Prize Challenge, som er en særpris ved Unge Forskere. Prisen uddeles af Grundfos Foundation og Poul Due Jensens Fond til et seniorprojekt, som har fokus på vand og bæredygtighed.