Allerede nu er Frederiksberg Forsyning og Frederiksberg Kommune ved at tilpasse bydele, så de kan håndtere fremtidens forventede nedbørsmængder. Hvor og hvordan kan der laves klimatilpasninger på Frederiksberg eller i nærheden af, hvor eleverne bor? Det skal du og dine gymnasieelever undersøge i dette forløb i samarbejde med Frederiksberg Forsyning.
Forløbet skydes i gang med et kickoff hos Frederiksberg Forsyning med rundvisning i Lindevangsparken, hvor der er etableret såkaldt ‘blå byplanlægning’. Mod betaling er det muligt at inddrage klimatilpasning i Zoologisk Have, hvor der er etableret faskiner til at håndtere regnvand. Herefter arbejder eleverne selvstændigt videre med deres projekter om klimatilpasning. Midt i forløbet kan der være en statussession med medarbejdere fra Frederiksberg Forsyning eller andre fagpersoner, som kan hjælpe eleverne videre med deres projekter. Forløbet afsluttes med, at eleverne præsenterer deres problemstillinger og løsninger for hinanden, lærere og medarbejdere fra Frederiksberg Forsyning eller andre fagpersoner, som giver eleverne feedback løsningsforslag.
Kernestof
Naturgeografi
- Klimaændringer og samfundsudviklingens klimapåvirkning
- Vandets kredsløb, herunder grundvandsdannelse
- FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling
Geografi
- Vejrforhold, klima, klimaændringer og vandressourcer
Geovidenskab
- Vandets kredsløb, vandbalanceligningen og modellering af grundvandsstrømme
Karrierelæring
- Eleverne opnår viden om og forståelse for fagenes rolle i videreuddannelse, erhverv og samfundsliv
- Eleverne reflekterer over deres egne muligheder og interesser i forhold til deres egen personlige udvikling samt fremtidig uddannelse og karriere
Om samarbejdet
Forløbet er et samarbejde med en virksomhed. Samarbejdet foregår efter en model med syv faser, som alle er fleksible og kan tilpasses individuelle læreplaner og ønsker. Tidsrammen aftaler du sammen med virksomheden og Naturvidenskabernes Hus.
Læs mere: Model for samarbejde