En ny indpakning

Eleverne skal undersøge, hvordan de kan optimere materialeskiftet i indpakningen af Coloplast-produkter. Forløbet foregår i samarbejde med Coloplast.

Produkter fra Coloplast er ofte pakket ind i en pakning bestående af et papirlag og et plastiklag. På papirlaget er der trykt en del information omkring produktet og produktionen heraf. Plastiksiden er til for, at brugeren kan se, hvilket produkt der er i pakningen. Men det er ikke økologisk bæredygtigt med plastik, og det vil have stor betydning for miljøet, hvis plastikdelen kan udskiftes med et andet materiale f.eks. papir. I denne designproces er det vigtigt at tænke bæredygtighedsbegrebet så bredt som muligt – så der både bliver taget højde for miljøet, men også f.eks. prisen på produktet i forhold til den fattige stomi-bruger i Uganda. Hvor går balancen i forhold til, hvilke hensyn der er vigtigst?

Forløbet starter op med et kickoff på gymnasiet, hvor medarbejdere fra Coloplast præsenterer casen omkring en ny indpakning til deres produkter. Herefter arbejder eleverne selvstændigt videre med at optimere materialeskiftet i indpakningen af Coloplast-produkter. Til sidst pitches løsningsforslagene for medarbejdere fra Coloplast, der giver feedback på produktet og processen.

Om samarbejdet

Forløbet er et samarbejde med en virksomhed. Samarbejdet foregår efter en model med syv faser, som alle er fleksible og kan tilpasses individuelle læreplaner og ønsker. Tidsrammen aftaler du sammen med virksomheden og Naturvidenskabernes Hus.

Læs mere: Model for samarbejde

Verdensmål

Klasse

Gymnasier

Landsdel

Hovedstaden

Tid

Aftales i samarbejde med lærer og virksomhed

Pris

Gratis

I samarbejde med

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Fremtidssikring af polyurethan

Eleverne skal undersøge, hvordan kan man gøre livsforløbet for plastmaterialet polyurethan mere cirkulært, og dermed sikre tilstrækkelig mængde af det uundværlige materiale uden at påvirke klimaet unødigt. Forløbet foregår i samarbejde med PLIXXENT.

Læs mere

Dit lokale lydmiljø

Eleverne skal undersøge, hvordan lydmiljøet er i løbet af deres egen hverdag. Forløbet foregår i samarbejde med Eriksholm Research Centre.

Læs mere

Andre forløb

Kontakt

Kontakt