Science Day hos Sydkysten Gymnasium

Hvordan arbejder en retsmediciner? Hvordan og med hvilke værktøjer og fremgangsmåder kan man fastslå dødsårsagen hos et offer for en kriminel handling?

4. oktober 2023

09:00 - 14:00

Sydkysten Gymnasium
Vejlebrovej 65
2635 Ishøj

Pris

Gratis

Tilmeldingsfrist

1. september 2023

Fuldt booket

Hos Sydkysten Gymnasium vil I opleve, hvordan naturvidenskab og teknologi spiller sammen i hverdagen. Gennem workshops får I mulighed for at anvende de faglige metoder i de enkelte fag, som kan bruges som værktøjer i retsmedicinsk verden (CSI).

Aktiviteter

Historien

På gerningsstedet i Ishøj har man fundet en massegrav. Det tyder på, at der er tale om en seriemorder, som gennem en årrække har valgt at bortskaffe sin ofre på dette sted. Dagen efter massegraven blev fundet, var der en skudepisode i den østlige del af byen, hvor en ung person undslap et formodet kidnapningsforsøg. Politiet har en mistanke om, at der er en sammenhæng mellem de to episoder.

Der er blevet samlet prøver ind fra ofrene, og den undslupne person har givet vidneforklaring om skudepisoden. Nu er det op til efterforskningen at identificere ofrene og få kategoriseret oplysninger om den formodede gerningsperson.

Vi skal på Sydkysten Gymnasium undersøge en vandprøve fra et af ofrenes lunger, foretage kønsbestemmelse ud fra knogler, skudepisoden skal analyseres, blodtype skal bestemmes, DNA skal undersøges og en urinprøve skal afsløre, om et af ofrene var gravid.

Kom og vær med til at fange forbryderen!

Vigtig information

  • Arrangementet tilbydes kun til 8. – 10. klasse på skoler i Greve, Hvidovre, Ishøj, Taastrup og Vallensbæk Kommune
  • Sydkystens Gymnasium serverer frokost
  • Husk at medbringe mobil og penalhus

Forberedelse

Til Science Day hører en undervisningspakke med aktiviteter som forberedelse til Science Day. Aktiviteterne gennemføres hjemme på skolen for hele klassen. Undervisningspakken indeholder blandt andet en podcastserie, hvor fire unge fortæller om deres veje og omveje til uddannelse og job.

Foruden aktiviteterne i undervisningspakken beder vi jer gøre følgende forberedelser, inden I møder op til Science Day:

  • Læs grundigt alle oplysninger om dagen.
  • Besøg Sydkystens Gymnasiums hjemmeside og undersøg, hvem de er, og hvad de laver.
  • Lad eleverne skrive spørgsmål ned, som de gerne vil have svar på af de rollemodeller, de møder til Science Day. Det kan være tanker om uddannelse, job og fremtid.

I samarbejde med

Viden

Verdensmål

Undervisning

Science Day

Vil du give dine elever en inspirerende dag med naturvidenskab og teknologi? Så er Science Day sikkert noget for jer. Science Day er tidligere kendt som Girls’ Day in Science, men har i år ændret navn til Science Day, hvor både drenge og piger deltager.

Læs mere

Kontakt

Kontakt

Kontakt