Science Day hos EL-DAM

Hvad må du egentlig selv lave af elektrikerarbejde hjemme? Bliv klogere på det, og hvad en elektriker egentlig laver. Arrangementet kan kun bookes af folkeskoler i Frederikssund Kommune.

2. oktober 2024

09:00 - 13:30

EL-DAM
Møllevej 7
3630 Jægerspris

Pris

Gratis

Tilmeldingsfrist

1. september 2024

Hos El-Dam vil I møde en af vores lærlinge, der arbejder som elektriker. Gennem workshops og praktiske opgaver får I en forsmag på, hvordan vi arbejder med elfaget, så vi kan være med til at sikre en bæredygtig fremtid. Vi skal også snakke om, hvad en karrierevej inden for elektrikerfaget kan føre til.

Bemærk: Arrangementet kan kun bookes af folkeskoler i Frederikssund Kommune. Tilmeldingslink kommer direkte fra kommunen.

Program

Velkommen til El-DAM v. Anders Leopold Verup 
Karriereoplæg: Mød lærlinge hos El-Dam
Pause
Aktivitet: Lav din egen forlængerledning
Frokost
Fortsættelse af forlængerledning
Opsamling og konkurrence
Evaluering og tak for i dag

Aktiviteter

Workshop

Lav din egen forlængerledning

Hvad må du egentlig selv lave af elektrikerarbejde hjemme? I denne workshop skal du lære, hvordan du kan lave din egen forlængerledning. Vi skal se, om din forlængerledning virker og kan få en lampe til at lyse. Til sidst laver vi en sjov konkurrence.

Vigtig information

  • Husk at medbringe madpakke. Vi serverer en sodavand til.

Forberedelse

Det kræver forberedelse hjemme på skolen at deltage i Science Day. Forberedelsen består af følgende aktiviteter:

  1. Kontakt El-Dam i god tid inden Science Day. Det er vigtigt, at I taler sammen inden besøget og afstemmer forventninger til hinanden og dagen, ligesom der kan være praktiske detaljer, som skal på plads. Du finder kontaktoplysningerne i den e-mail, som du modtog, da du tilmeldte klassen Science Day.
  2. Brug denne undervisningspakke som forberedelse til Science Day. Undervisningspakken indeholder øvelser og oplæg til diskussion på klassen. Afsæt to lektioner i uge 39 eller 40 – før Science Day. Undervisningspakken indeholder også podcastserien ‘Min vej’, hvor fire unge fortæller om deres veje og omveje til uddannelse og job. Inddrager du podcastserien, skal du afsætte mere end to lektioner.
  3. Se denne film om El-dam med eleverne (OBS! Opgaven, der omtales til sidst, er ikke henvendt til jer)

I samarbejde med

Viden

Verdensmål

Undervisning

Science Day

Besøg en virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution til Science Day. Science Day inspirerer alle elever uanset køn, religion, etnicitet og kultur til en fremtid med naturvidenskab og teknologi.

Læs mere

Kontakt

Kontakt

Kontakt