Kursus i plast-kemi

Bliv klogere på nedbrydningen af PUR-plast, og hvordan du kan inddrage plastkemien i din undervisning. Hør om problematikker og løsninger i plastindustrien og kom med i laboratoriet, når vi skal nedbryde PUR-plast.

20. august 2024

09:00 - 16:00

Kemisk Institut – Aarhus Universitet
Langelandsgade 140
8000 Aarhus C

Pris

1.650 kr. inkl. forplejning og udstyr

Tilmeldingsfrist

9. august 2024

Polyurethan (PUR) er et plastmateriale, som anvendes i mange forskellige produkter over hele verden. Hvert år anvendes der mere end 24 mio. tons polyurethan. Forbruget forventes at stige. Sammenlignet med andre plastmaterialer er der kun begrænset mulighed for at genanvende polyurethan, hvor langt størstedelen ender på deponi eller i forbrænding. I 2022 præsenterede en forskningsgruppe fra Aarhus Universitet en simpel metode til kemisk nedbrydning af PUR-plast.

På kurset i plast-kemi skal vi høre oplæg om nedbrydningen af PUR-plast – både kemisk og enzymatisk – og hvordan du kan inddrage plastkemien i din undervisning. Der vil også være oplæg om problematikker og løsninger i plastindustrien.

Ikke mindst skal vi en tur i laboratoriet, hvor vi skal nedbryde PUR-plast til bestanddele, hvorfra der kan dannes ny PUR-plast.

Vi glæder os til at se dig!

Kurset arrangeres i samarbejde med Kemisk Institut, Aarhus Universitet og Kemilærerforeningen.

Kontakt

Kontakt

Kontakt