Logo: Naturvidenskabernes Hus
custom custom custom custom custom custom 
Kære læser

Du sidder nu med den første udgave af det nye nyhedsbrev fra Naturvidenskabernes Hus. Som abonnent vil du fremover modtage nyhedsbrevet i din indbakke hvert kvartal og få en kort oversigt over kommende aktiviteter i huset.

Denne gang stiller vi skarpt på vores alle sammens astronaut, Andreas Mogensen, der blev hyldet ved sin hjemkomst på Experimentarium i mandags. Vores direktør, Maiken Lykke Lolck, var med på scenen for at ønske ham velkommen hjem.

Derudover kan du se forskellige udpluk af det, der er sket i Naturvidenskabernes Hus i de seneste tre måneder.

Rigtig god læselyst
Naturvidenskabernes Hus
Foto (Experimentarium): Andreas Mogensen er vendt hjem til Danmark

Ingen astronaut uden teknikere og andre faglærte

- Bag enhver rummission står en masse teknikere, faglærte og andre gode kræfter. Denne fortælling har projektet Rumfart i virksomheder været med til at udbrede, sagde Maiken Lykke Lolck, direktør i Naturvidenskabernes Hus på scenen i Experimentarium i mandags, da hun var med til at hylde ESA-astronaut Andreas Mogensen i forbindelse med hans hjemkomst.

Naturvidenskabernes Hus har været lead partner på Rumfart i virksomheder.

Læs mere
Foto: Elever til Science Day

Ny aftale om folkeskolen: Vigtige skridt i den rigtige retning

Folkeskoleaftalen, der blev indgået af forligskredsen for folkeskoleområdet i marts, rummer blandt andet elementer som obligatorisk erhvervspraktik for alle og mulighed for juniormesterlære.

- Det er vigtige skridt i den rigtige retning, men der bør fortsat være fokus på, at skolevirksomhedssamarbejde skal være en integreret del af den gode, varierede undervisning i en mere praktisk skole for alle, lyder det fra direktør i Naturvidenskabernes Hus, Maiken Lykke Lolck.
Læs mere

Større politisk interesse for Naturvidenskabernes Hus

Et bredere, politisk netværk skaber øget synlighed og en stærkere bevidsthed om værdien af vores mange indsatser – til glæde og gavn for over 40.000 børn og unge hvert eneste år.

Det oplever vi tydeligt, når vi rækker ud til politikere både lokalt og nationalt. Der er ad den vej stor interesse for at tænke vores aktiviteter ind i nye samarbejdsflader. Og der er flere møder med politikere både fra lokalområdet og Christiansborg på vej.
Læs mere
Foto (Experimentarium): Medlemmer af Børne- og Undervisningsudvalget besøger standen til Skills

Stort rykind på standen til DM i Skills 2024

Der blev for alvor slået et slag for faglærte inden for rumfartsindustrien på den stand, vi bidrog til i forbindelse med DM i Skills 2024. Mange unge var interesseret i at høre mere om mulighederne – og så kom både nuværende og tidligere ministre og Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg forbi.
Læs mere

Vidste du, at...

  • Mediedækningen af Naturfagsmaraton i år har været rekordstor med 151 omtaler i TV og artikler. Til sammenligning havde vi 109 medieomtaler i 2023 og 84 medieomtaler i 2022.
  • Antal følgere af Naturvidenskabernes Hus på LinkedIn er steget med 81,8 % i årets første kvartal sammenlignet med sidste kvartal i 2023.

Kommende aktiviteter

Netværksmøde for arrangører og rollemodeller til Science Day

15. maj 2024

Hør mere om, hvordan Science Day bliver et målrettet, veltilrettelagt og tilpasset arrangement for elever og lærere. Mødet foregår online. Tilmelding her!

Lærerkursus: Dyk ned i en verden af rumfart og teknologi

23. maj 2024

Vær med, når vi skal lære alt om minisatellitter og deres rolle i moderne rumforskning. Kurset er gratis. Tilmelding her!

Tilmeldingen åbner til Naturfagsmaraton og Science Day

1. juni 2024 åbner tilmeldingen til Naturfagsmaraton i næste skoleår på nvhus.dk/naturfagsmaraton

3. juni 2024 kl. 09.00 åbner tilmeldingen til Science Day 2024 på nvhus.dk/science-day
Kontakt Naturvidenskabernes Hus
kontakt@nvhus.dk
29 71 54 08
P. E. Eriksens Vej 1
8850 Bjerringbro